bio


Rođen 05.01.1959. u Sisku. Fotografiju je otkrio ranih 80- tih, ali samo kao hobi. Svremena fotagrafija mu postaje mnogo više od hobija i 1987. godine daje otkaz u Željezari Sisak i počinje živjeti od fotografije. U to vrijeme radio je industrijsku fotografiju za mnoge firme na području Hrvatske za potrebe izlaganja na sajmovima. Sa početkom Domovinskog rata prebacuje se na dokumentarnu fotografiju i počinje raditi za Globus kao fotoreporter slobodnjak.

Kao ratni fotoreporter prošao je skoro sva bojišta u Hrvatskoj, početak rata u Bosni, izlazak tenkova u Sarajevu, te sa kolegom Sašom Kraljom bio među prvim fotoreporterima u okupiranom Borovom selu sa lažnim novinarskim iskaznicama.

U to vrijeme najviše je radio za tjednik Danas, ali i za ostale tiskovine i strane agencije.

Nakon ranjavanja Saše Kralja prestaje odlaziti na ratišta, odlazi u Zagreb i počinje raditi za Start nove generacije, Globus, Nacional ...

Nakon "Oluje" priređuje izložbu "Od Petrinje do Petrinje" gdje je izložio prve ratne fotografije snimljene u Petrinji, svoj put ratnog fotoreportera te završio sa oslobađanjem Petrinje.

Godine 1997. vraća se u Sisak gdje pokreće tjednik Sisački glas. Od 1999. godine počinje raditi za Jutarnji list - dopisništvo Sisak, a kasnije za Cropix, sve do 2009. godine.

Godine 1999. osniva u Sisku Foto klub Siscia obscura, čiji je predsjednik. 2008. godine pokreće Foto galeriju na otvorenom na sisačkoj šetnici, vjerojatno jedinu u Hrvatskoj, a 2009. godine Foto galeriju Siscia obscura također jednu od rijetkih koja izlaže samo fotografije čiji je i voditelj.

Objavio je knjigu fotografija, retrospektivu prvih 20 godina rada. Imao je oko dvadesetak samostalnih i zajedničkih izložbi. Dvaput dobio nagradu za najbolju fotoreportersku fotografiju u Sisačko - moslavačkoj županiji.

Danas živi i radi u Sisku i dalje kao fotograf slobodnjak.